To jak coś się ruszy daj znać
Świecący się Check engine po wymianie cewki zapłonowej.
Zwiń
X
-
Świecący się Check engine po wymianie cewki zapłonowej.
.Witam serdeczni wszystkich forumowiczów . Mam taki problem.Po wymianie cewki(MAXGEAR) kontrolka silnika pojawia się zaraz po wykasowaniu błędów VAGiem z informacją obwód otwarty,brak części.Po prostu moduł sterujący jej nie widzi.Czy może wie ktoś co z tym można zrobić (oczywiście poza wymianą cewki na org.) ?Czy VAGiem można oszukać jakoś moduł żeby ta cewka była widoczna?
_________________Skoda Octavia 4x4 Laurin & Klement
-
-
Zamieszczone przez Robert67po prostu przestał pracować na jednym cylindrze(drgał na wolnych obr.,brak mocypozdrawiam - Darek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Robert67Po wymianie cewki(MAXGEAR) kontrolka silnika pojawia się zaraz po wykasowaniu błędów VAGiem z informacją obwód otwarty,brak części.Po prostu moduł sterujący jej nie widzi.
Control Module Part Number: 03E 906 033 P
Component and/or Version: xxxxxxx
Software Coding: 00071
Work Shop Code: WSC 00469
Additional Info: xxxxxxxxxxxxxx SEZ7Z0Cxxxxxxxx
2 Faults Found:
16687 - Cylinder 3 Misfire Detected
P0303 - 35-00 - -
17658 - Fuel Level too Low
P1250 - 35-00 - -
Uszkodzona cewka na 3 cylindrze.
Komentarz
-
-
Krzycho-63 napisał: Podaj jaki numer błędu wyświetla vag.Jeżeli nie podaje błędu-zrób diagnostykę innym vagiem.
wyświetla mi to:
- - - - - 17763 P1355 4563 Cewka zapłonowa, wzmacniacz, cylinder 1 - otwarty obwód,brak części. Myślę że to ta cewka ponieważ po przełożeniu jej na drugi cylinder pokazuje to samo tylko że na tym drugim cylindrze czyli: 17766 Cewka zapłonowa, wzmacniacz, cylinder 2 - otwarty obwód,brak części.Umówiłem się już w poniedziałek w tym warsztacie gdzie kupiłem tą cewkę i niech oni się martwią w ramach gwarancji co z tym zrobić. .Pozdrawiam.Skoda Octavia 4x4 Laurin & Klement
Komentarz
-
Komentarz